אפשר להפסיק לשפשף את העיניים, עידן אחרית הימים הגיע, הכותרת הדפסת איברים היא אמתית לחלוטין ולא מדובר בשגיאת כתיב או בהזיה של הכותבת. הכל נכון, אם כי נשמע עתידני, מהפכני, דמיוני לחלוטין, וכך גם אני הגבתי למשמע המושג: "המדפסת הביולוגית התלת מימדית" לראשונה בחיי. אז מה זה בעצם אומר? למי זה מיועד ואיך בדיוק המדפסת הזו אמורה לעבוד? הנכם מוזמנים לקרוא את המאמר שלפניכם ולחוות דעתכם בנושא.
ייעודה של המדפסת הביולוגית: החוקרים ביקשו לפתח את ה מדפסת התלת מימדית הזו לטובת פיתוח ומתן מענה להשתלות איברים, עקב מחסור בתרומות איברים לחולים ולנזקקי השתלות, הנאלצים היום להמתין חודשים ואפילו שנים עד שיזכו, אם בכלל, לקבל את האיבר המתאים שעשוי להציל את חייהם. למעשה מדובר בסוף של שיבוט איברים, המיועדים אך ורק להשתלה ותרומה, לפחות לעת עתה.
איך זה אמור לעבוד: המדפסת העתידנית הזו פועלת בדומה ל מדפסות דיו רגילות, ובאמצעות התזת טיפות דיו על גבי הנייר יוצרות את ההדפסה לכדי ממש. ההבדל הוא שהחוקרים ישתמשו באמצעים ביולוגיים, דהיינו תאים זעירים על ידי התזת הטיפות, עד לכדי יצירת תלת ממד. אותם תאים משמשים לצורך ריבוי ומיועדים ליצור איבר לכל דבר. נכון לכתיבת שורות אלו שוקדות שתי חברות בארצות הברית וכן באוסטרליה, אשר מבטיחים כי דגם האבטיפוס הראשון של המדפסת הביולוגית יוצג לראווה בתו חמש שנים.
אם כי הסברה שמדפסות מעין אלו יחליפו את עידן השתלות האיברים ויצילו חיי אדם רבים, תחילה יש לוודא כי המדפסת עומדת בציפיות החוקרים, ובינתיים ממשיכים לערוך מחקרים בפיתוח רקמות, כלי דם, עור ושרירים ונדמה כי הדרך עד להדפסת איברים פונקציונלים עוד ארוכה ורבה.
בינתיים נאלץ להסתפק בפיתוחן והוצאתן אל השוק של מבחר מדפסות משולבות ומתקדמות עבור האזרח הקטן, המבקש לשכפל רק ניירת, גרפיקה ומסמכים, על שכפול עובד שיעשה עבורנו את העבודה, אפשר להמשיך לחלום.